top of page
Søg
  • sydtaasinge

Ansøgninger til Borgerbudget 2021


Renovering af legepladsen i Gesinge

Legepladsen, som Gesinge bylaug driver, skal renoveres og opdateres. Vi vil etablere vippedyr til de små, basketbane til de unge, og på sigt en petanquebane til de ældre. Projektet består af: Etablering af nyt rækværk ind til legepladsen, anlæggelse af en 5x5meter flisebelagt Basketbane med basketkurv, opsætning og indkøb af vippedyr.


Rastepladser & ”madpakkespisesteder” ved Landet og Bjerreby kirker

Mange bruger kirke og kirkegårde som et godt sted at holde en lille rast - lige fra lokale til vandrere, cykelklubber og turistbusser. Vores gæster sidder dog tilfældigt rundt omkring på kirkediget, græsset og trapper. Vi ønsker at tilbyde flere og bedre siddemuligheder. Projektet består af: Planering af terræn, opstilling af bord og bænke.


RunningTåsinge - folder og hjemmeside med motionsløberuter og gåture

Folder og hjemmeside med motionsløberuter og gåture skal inspirere både besøgende og lokale til at løbe eller gå på nye ruter, de måske ikke kendte. Turene skal være mellem 5 og 7 kilometer. Som turist løber eller går man oftest på må og få og misser de flotteste ruter. Folderen med inspirerende ruter skal laves på både dansk, tysk og engelsk. Ruterne vil også blive et hit for gæsterne til landsstævnet i sommeren 2022.


Shelterplads i Vårø

Vi vil opstille en shelterplads og bord/bænkesæt på vores græs areal, så det kan gavne alle naturglade på Tåsinge. Det bliver en 6 eller 8 personers shelter, så der er god plads til en familie. Shelteren kan benyttes gratis af alle. Shelteren vil ligge naturskønt med udsigt til vandet på adressen Bylavsvej 6 i Vårø.


Skovballe Havn

Skovballe Havn er et populært område som benyttes af lokale, beboere på resten af Tåsinge såvel som de mange turister, der gæster området. Derfor ønsker vi at udvikle mulighederne for et aktivt fritidsliv og styrke de sociale relationer i lokalsamfundet med opdatering af de nuværende faciliteter. Projektet består af: en helårs bro, et lille hus, 2 shelters, 2 omklædningsfaciliteter og et lille opbevaringsrum til Havnens materialer. Der er søgt flere forskellige puljer til formålet.


Toilet på Stjoul Havn

Vi ønsker at opsætte et toilet på Stjoul Havn, fordi mange turister besøger havnen for at studere fugle, samt af kajakroere, som holder pause undervejs på deres tur i det sydfynske hav. Som det er nu, må de besørge i marken eller havet. Med et toilet vil det gøre havnen mere attraktiv samtidig med, at vi kan holde naturen ren.


Tåsingesange - indspilning af nye og gamle Tåsinge-sange samt produktion af nodehæfte til disse.

Musik samler mennesker, og dette projekt ønsker at gøre musikken tilgængelig for alle. Der findes nemlig ikke en indspilning af Tåsinge sange, hvilket gør det svært for traditionen at leve videre, og sangene risikerer at gå i glemmebogen. Formålet er at indsamle, bevare og indspille de fællessange, der i tidens løb er skrevet om Tåsinge. Både lejlighedssange på gamle melodier, samt den nykomponerede sang (med tekst af øens beboere) som uropførtes i juli 2021.


Vandreguide - Tåsinge rundt i vandkanten

Folder med guidet vandretur rundt om Tåsinge i vandkanten. Formålet er at beskrive turen rundt om øen, hvor seværdighederne og skønne steder langs kysten vil blive beskrevet af en journalist og foreviget af en fotograf. Guiden skal give alle vandrere mulighed for at opleve Tåsinge på en ny og anderledes måde, hvor vandreren bliver ”taget i hånden” og guidet rundt om øen.


Vemmenæs Havn

Vemmenæs havn er et populært badested for børn og voksne - både vinter og sommer. Men badefaciliteterne er nedslidt og trænger til udskiftning. Derfor ansøges om midler til materialer til ny bro & brodæk. Selve etableringen varetages af Vemmenæs Bådelaug.

58 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Indlæg: Blog2_Post
bottom of page